Augusti 17 2022 06:01:43
Logga in
Användarnamn

LösenordInte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Navigation
Omröstning
Brukar du byta till sommardäck för tidigt?

Förstår inte frågan ?!
Förstår inte frågan ?!
0% [0 Röster]

Nej, jag brukar byta till sommardäck när jag är helt säker att ingen snö kommer.
Nej, jag brukar byta till sommardäck när jag är helt säker att ingen snö kommer.
67% [2 Röster]

Ja, jag brukar få skifta tillbaka till vinterdäck.
Ja, jag brukar få skifta tillbaka till vinterdäck.
0% [0 Röster]

15 April är alltför tidigt att förbjuda dubbdäck.
15 April är alltför tidigt att förbjuda dubbdäck.
33% [1 Rösta]

Röster: 3
Du måste vara inloggad för att rösta.
Påbörjad: 14.04.22

Omröstningsarkiv
Mest kommenterade
Manualer/Guider
· koppling och elschem... 10
· Koppla och ansluta e... 5
· Byte av hallgivare i... 5
· Kopplingsscheman och... 5
· Byta vattenpump Volv... 4
· Byte till CD spelare... 4
· Laga rosthål i tröskel 4
· Kamremsbyte Volvo 740 3
· Kopplingsscheman och... 3
· Kopplingsscheman och... 3
Nyheter
· Trådar, poster, Volv... 3
· Videoguide Blå instr... 1
· Besök Bettan Volvo 7... 1
· Lösning på lysande A... 1
· Stort tack till 1000... 1
· Volvo 740 och 940 by... 1
· Projektet "Vita Padd... 1
Mest populära
Manualer/Guider
· Felkoder Volvo 740 12303
· koppling och elschem... 7712
· Luftmassemätare 7017
· Komplett felsöknings... 6284
· Rengöring av spjällhus 6107
· Felsökning av generator 5551
· Volvo 740 armatur sa... 5539
· Byte av mittenbälte ... 5267
· Byta vattenpump Volv... 4956
· Volvo v70 instruktio... 4870
Nyheter
· Trådar, poster, Volv... 40648
· Alla åtdragningsmome... 14213
· NY GUIDE Omklädsel o... 12372
· Byta kamrem på volvo... 10084
· Hur man byter varvrä... 9513
· Guide på hur man gör... 7851
· Vill du starta en pr... 7719
· Spola rent kylsystem... 7450
· Besök Volvoswedens g... 7426
· Vinyltaks utseende p... 6507
Varför är Volvobilar så säkra?
Varför är Volvobilar så säkra?

Volvo är ett av de bästa och mest kända bilmärkena. De har tillverkat flera bilar, lastbilar, bussar och byggnadsutrustning genom åren. Många människor runt om i världen älskar deras produkter. Detta beror på att de är pålitliga, förnuftiga och säkra. Vad är det som gör deras fordon så säkra?

Den här artikeln kommer att ge ett svar på den frågan. Vi kommer att gå igenom de olika säkerhetsfunktioner som finns i Volvos fordon och hur de testas innan de kommer ut på marknaden. Om du är ett fan av Volvo eller bilar i allmänhet, läs vidare för att få mer information.

Det har alltid handlat om säkerhet

Volvos fordon har alltid utformats med säkerheten i åtanke, även långt innan säkerheten blev obligatorisk som en prioritet. En av de första innovationerna från märket var laminerat glas 1944. I början av 1950-talet konstruerade Volvo det första trepunktsbältet, som blev standard i alla fordon 1959.

Dessutom utformade de den första bakåtvända barnstolen 1964 och kom med en barnstol 1978. På 1990-talet introducerade bilföretaget ett sidokrockskyddssystem som absorberar en del av kollisionsstötarna i en säkerhetsbur.

På grund av dessa tidiga säkerhetsfunktioner har Volvo tidigare använts i vissa biltävlingar. Intressant nog har man lyckats vinna några. Dessa biltävlingar har alltid varit ett utmärkt tillfälle för människor att satsa på. Tack och lov hade människor som spelade via den bästa casino bonus chansen att vinna sina satsningar med Volvos högpresterande och säkra bilar. Från märkets historia är det uppenbart att säkerhet alltid har varit en av dess prioriteringar. Men hur är det med nyare funktioner?

Volvos säkerhetsfunktioner

Under årens lopp har Volvo uppfunnit några av de viktigaste bilsäkerhetsfunktionerna för att hålla förare och passagerare säkra när de kör dess fordon. Många av dessa funktioner förbättras år efter år och fler kommer sannolikt att läggas till i framtiden. Här är några funktioner som visar varför Volvos bilar är så säkra.

Förarassistanssystem

Många Volvo-fordon, särskilt de senaste modellerna, har förarassistanssystem som kan hjälpa dig att undvika kollisioner. Dessa system hjälper också föraren att manövrera och parkera och aktiverar bromsarna vid behov. Med dessa funktioner kan du köra med vetskapen om att du har en egen assistent. Här är några av funktionerna hos förarassistanssystemen:

Kollisionsundvikande
Möjlighet att undvika avkörning
Hjälp att hålla körfältet
Informationssystem för döda vinkeln (BLIS)
Varning för korsande trafik med automatisk bromsning
Kamera för omvärldsbevakning

Airbag- och säkerhetsteknik
Medan förarassistanssystemen endast finns tillgängliga i nyare Volvomodeller har krockkuddetekniken funnits sedan 1970-talet. Volvo är en av de viktigaste aktörerna och tidiga användarna av denna teknik. De var först med att introducera sidokrockkuddar 1995 och följde upp det med huvudskyddsairbags 1998.
Men det stannade inte där. Biltillverkaren introducerade också uppblåsbara gardiner och ett whiplashskyddssystem, vars funktion är att skydda passagerarna i framsätet vid en kollision.
Dessutom är Volvos bilbarnstolar gjorda för att erbjuda komfort och garantera säkerhet. Den energiabsorberande funktionen mellan sätesramen och sätet bidrar till att minska risken för ryggradsskador vid olyckor.

Förbättrad trafiksäkerhet med Volvos Million More Plan
Volvo stannar inte upp i sina framsteg för att göra bilkörningen säkrare. De senaste modellerna av dess fordon har nu en högsta tillåtna hastighet på 112 MPH. Det svenska företaget inser att fortkörning, distraktion och berusning är de främsta orsakerna till bilolyckor och undersöker för närvarande innovativa idéer för att åtminstone eliminera deras inverkan.

Nyligen införde bilmärket en funktion i Car Key som gör det möjligt för bilägare att ställa in en högsta hastighetsgräns. Detta är särskilt användbart och garanterar en säkrare resa när en yngre familjemedlem eller en oerfaren förare kör.

Framtidens säkerhet i Volvo Cars

Fler avancerade funktioner förväntas finnas i framtida Volvo-bilar. Företaget arbetar för närvarande med kameror för förarövervakning för att hjälpa till att hantera distraktioner i trafiken. Tanken är att använda kameran och andra sensorer för att låta bilen ingripa när föraren är distraherad eller uppenbart berusad.

En annan funktion som man kan förvänta sig i framtida fordon från det svenska bilmärket är Highway Pilot. Enligt uppgift på deras officiella hemsida kommer denna funktion att arbeta med LiDAR-sensorerna för autonom körning.

Robust till kärnan

Säkerhet är en central del av Volvos design, från interiör till exteriör. Med tiden har företaget varit konsekvent och fått toppbetyg från säkerhetstester som NHTSA, IIHS och European NCAP. På 70-talet användes Volvo 240:s säkerhetsfunktioner som riktmärke för nya bilar i USA. Detta visar att dess bilar, lastbilar och andra bilar verkligen är robusta till grunden.

Betoning på förebyggande av olyckor

Volvo har utrustat sina fordon med flera olycksförebyggande funktioner sedan 2003. Till exempel har de flesta, om inte alla, fordon under det senaste decenniet utrustats med skydd för blindsporter. Systemet använder kameror och ger förare varningar när de kommer in i bakre eller sidoblinda vinklar.

Biltillverkaren tros ha räddat mer än en miljon liv med sina innovativa säkerhetsfunktioner och sin teknik. Företaget planerar också att inkludera nya lösningar i bilarna i framtiden för att rädda ytterligare en miljon. Detta kommer att utvidga deras ambitiösa mål, "Vision 2020", där de strävar efter att se till att ingen ska dödas eller skadas allvarligt när de kör en Volvo.

Volvo Cars - säkerhet i toppklass

Utan tvekan har Volvo gjort bra ifrån sig när det gäller de säkerhetsfunktioner som ingår i deras fordon. Företaget har alltid utmärkt sig som en av pionjärerna på detta område, med innovationer som trepunktsbälten, bakåtriktade barnstolar och sidokrockskyddssystem.

De mer avancerade förarassistanssystemen som införs i dess nyare bilmodeller innebär att förarna kan njuta av att köra utan att oroa sig för mycket för säkerheten. Detta gäller även den nyligen införda funktionen Car Key som ger förarna kontroll över den högsta tillåtna hastigheten.

Ännu mer imponerande är märkets engagemang för att förbättra dessa funktioner. Dess fokus är att minska olyckor och skador i dess fordon, särskilt orsakade av distraktioner, berusning och hastighet.

Alla de innovativa funktioner och system som vi hittills har lyft fram gör Volvos bilar verkligen säkra, även om de inte är lika populära som tidigare.

Dela den här nyheten
Social Sharing: Facebook
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:Translate panel
Profilbilder
230 Användare (4.03%)
Har redan en avatar.
Klotterplank
Du måste logga in för att posta ett meddelande.

04-07-2022 22:04
Ja detta kommer bli kanon.. Bara att jobba arslet av sig så man får fast..

04-07-2022 20:13
Du har sysslat med däck ett tag nu så det blir nog bra thumpsup

04-07-2022 19:15
Nu har man börjat en provanställning som däcksmontör på en däckfirma i Sundsvall..

03-07-2022 09:05
Vad har du för jobb på gång nu då ? thinking

02-07-2022 07:53
Då har man nu gjort sin sista arbetsdag på Studentconsulting och börjar nytt jobb på måndag.. Grin

28-06-2022 22:32
Nä ingen semester här inte.. Och nu e de bara 3 workdays left..

28-06-2022 16:13
Är det semester snart då thinking

Inloggade användare
· Besökare: 11

· Inloggade användare: 0

· Registrerade användare: 5,712
· Senast registrerade användare: Vanheden
Besök oss även här
Senaste Blogg inlägg
Senast i Betygsätt Volvon
Volvo S80 99;a 170hk Automat
Senaste downloads
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr samt tidning om...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 V8 å...
Senaste videoklipp
49,379,170 unika besök