Juli 13 2024 08:15:40
Logga in
Användarnamn

LösenordInte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Navigation
Omröstning
Har du fått felaktig parkeringsbot någon gång ?

Ja har fått många felparkeringsböter och alla har varit felaktiga.
Ja har fått många felparkeringsböter och alla har varit felaktiga.
13% [3 Röster]

Ja har fått ett par stycken felparkeringsböter, och 1 eller 2 har varit felaktiga.
Ja har fått ett par stycken felparkeringsböter, och 1 eller 2 har varit felaktiga.
26% [6 Röster]

Nej har aldrig fått parkeringsböter.
Nej har aldrig fått parkeringsböter.
30% [7 Röster]

Ja har fått parkeringsböter men då har jag också parkerat fel.
Ja har fått parkeringsböter men då har jag också parkerat fel.
22% [5 Röster]

Annat alternativ än dem ovanstående
Annat alternativ än dem ovanstående
9% [2 Röster]

Röster: 23
Du måste vara inloggad för att rösta.
Påbörjad: 01.03.23

Omröstningsarkiv
Mest kommenterade
Manualer/Guider
· koppling och elschem... 10
· Koppla och ansluta e... 7
· Kopplingsscheman och... 6
· Byte av hallgivare i... 5
· Laga rosthål i trö... 4
· Byte till CD spelare... 4
· Byta vattenpump Volv... 4
· Kopplingsscheman och... 3
· Kopplingsscheman och... 3
· Kamremsbyte Volvo 740 3
Nyheter
· Trådar, poster, Vol... 3
· Stort tack till 1000... 1
· Besök Bettan Volvo ... 1
· Volvo 740 och 940 by... 1
· Projektet "Vita Padd... 1
· Videoguide Blå inst... 1
· Lösning på lysande... 1
· Besök Volvoswedens ... 1
Mest populära
Manualer/Guider
· Felkoder Volvo 740 13113
· koppling och elschem... 12672
· Luftmassemätare 7679
· Komplett felsökning... 7219
· Rengöring av spjäl... 6953
· Volvo 740 armatur sa... 6413
· Felsökning av gener... 6345
· Byte av mittenbälte... 5860
· Byta vattenpump Volv... 5583
· Volvo v70 instruktio... 5539
Nyheter
· Trådar, poster, Vol... 43236
· Alla åtdragningsmom... 19406
· NY GUIDE Omklädsel ... 16287
· Så här byter du va... 13100
· Byta kamrem på volv... 12980
· Lösning på Felkod ... 10676
· Besök Volvoswedens ... 10496
· Nollställa service ... 10407
· Guide på hur man po... 10176
· Vill du starta en pr... 9773
Vs Blogg´s
Vs blogg lista »» Vs blogg´s av Sladdaren »» Revell 07188 1968 Dodge Charger R/T 1:25 Scale Model Kit
Sladdaren har 47 Vs Blogg´s
Revell 07188 1968 Dodge Charger R/T 1:25 Scale Model Kit
Under kalla dagar här i Januari, Februari och möjligtvis Mars om temperaturen håller i sig under 0 graderna så kommer jag att bygga denna plastmodell från Revell. Detta är en drömbil för många och är byggd i America. Bilen är en Dodge Charger R/T 68. Varför den kallas för R/T är därför att det är både till för att åka på gatan (Road) samt på bana (Track). På 60 talet var bränslepriserna väldigt låga och då var det intressant med en bruksbil man kunde åka med både på gatan och bana. Denna modell var riktad från Dodge till just ungdomar. Än idag nästan 63 år senare så är denna bil den ultimata sportbilen. Dodge charger blev laddad med en V8 motor med topphastighet på 240 km/h och 400 hästkrafter. Modellen var väldigt populär ända fram till mitten av 70 talet då oljekrisen och bensinpriserna ökade. Ja ni får följa bygget av denna Dodge med start från och med ikväll. Ska försöka att uppdatera med byggbilder varje vecka tills den står färdig. För den som vill läsa Revells information om denna bilmodell kan göra det på denna länk https://i.postimg.cc/50bRGzNv/About-D...68-R-T.jpg.

i.postimg.cc/fknTn535/Dodge-Charger-1968-R-T.jpg

Till att börja med är jag inte alls någon modellbyggare. Inget proffs eller har egentligen inget intresse alls för denna hobby. Men ni som följt Volvosweden vet att jag följt med och tittat på modell byggs utställningar. Nu när det har varit minus grader och man inget annat kan göra på lediga timmar så kan det vara trevligt att bygga något som man kan ställa in i glasskåpet. När man var grabb så byggde jag många modeller men blev oftast flygplansmodeller som jag inte alls är intresserad av. Modellbilar är det som plingar till i det nyfikna huvudet och kan bli ganska intressant om det lyckas.
I skrivande stund sitter jag här i soffan framför forumet Volvosweden. Jag har nyss tagit lite bilder på detta lilla vinter projekt. Det är rätt mycket delar och sedan finns det en karta med dem fina kromdetaljerna som ska monteras på. Ja en Dodge Charger från 68, kommer man nog aldrig i verkligheten kunna få råd till. Det får bli en modell man kan kasta ögonen på i glashyllan när man går förbi här hemma. Ni som är här inne och följer detta kan om ni finner detta intressant skriva en liten kommentar här nedan.

i.postimg.cc/B6qGD6kS/Dodge-Charger-68-Revell-plastmodell-all-the-parts.jpg

Det första jag funderat på är vilken färg ska denna Dodge Charger få? Jo eftersom som har lite oöppnad sprayfärg sedan jag ägde min röda Volvo 745 så får det bli att använda detta. Har ni inte följt mitt projekt på denna röda Volvo 740 så lägger jag länken här http://www.volvosweden.se/forum/viewt...ead_id=448. Det är ett långt gånget projekt som är hela 32 fulla sidor på forumet.
Medans vi kollar på alla delar i Revells påse på detta bygge så hittar vi kartan med dekaler. Det finns en hel del frivilliga dekaler till detta bygge ( Alltså många alternativ på dekaler ). Jag visar här nedan kartan på dem olika dekalerna till denna plastmodell Dodge Charger 1968 R/T. Ni som är modellbyggare får gärna skriva lite knep och tips här nedan bland kommentarerna.

i.postimg.cc/SRRpsxtn/Dekaler-Revell-Dodge-Charger-R-t.jpg

Så här ser chassit ut i detta kit. Ska bli röd tänkte jag. Som jag sa så har jag ett par spray burkar från Biltema kvar som jag hade tänkt använda på denna modell. Vet inte om jag sagt detta men jag är ingen byggare med erfarenhet så resultatet kommer bli en överraskning.

i.postimg.cc/43phWXTf/Chassi-Dodge-charger-1968-revell-2.jpg

Då var modellen lackerad och ska bara torka. Jag använde ett PET flaska med dubbelvikt maskeringstejp på korken som håller modeller under taket. Under tiden denna torkar så kan vi kasta på lite färg på andra delar till modellen.

i.postimg.cc/VkrtbjGb/Lackerad-Dodge-charger-1968-Revell-2.jpg

Det finns 2 olika utförande på denna Dodge Charger 68 från Revell. Antingen Street versionen eller versionen som åker på bana. I denna modell kommer jag bygga vanliga street versionen. Bara för att jag berättar detta så finns det i kitet olika delar beroende på vad man vill bygga. Motorhuven som exempel finns olika i kitet, jag valde denna motorhuv som också blev lackerad röd.

i.postimg.cc/m26MDdws/Motorhuv-Dodge-Charger-1968-Revell-2.jpg

Ja växellådan då, den ser ut så här och ska målas med krom-aluminium färg.

i.postimg.cc/501QGDxw/Gearbox-Dodge-Charger-1968-Revell-2.jpg

Jag ångrade mig lite efter att jag lackerat chassit unsure. Hade viljat haft ett vinyltak istället på denna modell. Är snyggt med vinyltak på Dodge Charger. Så vi får försöka ändra lite på lackeringen.

i.postimg.cc/dVbyRLpN/Chassi-torkat-Revell-Dodge-Charger-1968-2.jpg

Ska försöka ordna till ett vinyltak på modellen. Maskering igång.

i.postimg.cc/P5Rh77jP/Fixa-vinyltak-Dodge-charger-68-Revell-maskering-innan-lackering-3.jpg

Då kom första misstaget fram. Jag hade glömt att lägga på grundfärg på modellen innan jag lackade den röd, eller jag trodde inte det skulle behövas. Så nu när jag tog bort maskeringstejpen så följde det med den röda lackfärgen sad2. Då kom tanken upp att va sjutton skulle jag hålla på med byggmodeller för Angry. Ni ser att det nu fattas färg på framskärmen och lite vid bakre lyktorna mm. Även vinyl takets kant blev inte heller särskilt lyckat.

i.postimg.cc/cL9f6wpV/Vinyltak-Dodge-charger-68-misslyckat-3.jpg

Nu vart man lite less efter dessa misslyckade lackeringar. Så första tanken är att åtgärda lackerings misstagen snabbt och enkelt. Men återigen så blev det ett misslyckat försök att åtgärda detta Sad. Nu blev det röda som försvunnit fixat men vinyltaket hade istället fått röd färg på sig. Nu skärper vi oss och låter detta torka, så provar vi åtgärda detta då. Inga snabbfix funkar när man bygger modeller, kom jag på.

i.postimg.cc/Njf1gpz6/Misslyckat-att-lackera-vinyltak-Revell-Dodge-charger-68-3.jpg

Nu vid andra försöket att snygga till dem lackerade misstagen jag gjorde så funkade det rätt ok. Visst så syns det att man nybörjare på detta med modellbyggen. Men för att vara den första gången att bygga en bilmodell så tycker jag det ser ok ut. Nu fick modellen på sig ny röd färg där det saknades eller som hade lossnat. Samt att vinyltaket fick en kant också.

i.postimg.cc/rp893qS9/Fix-av-lackerings-misslyckande-Dodge-Charger-68-revell-5.jpg

Nu vill jag ha lite krom detaljer på denna bilmodell också. Jag tror inte jag har den riktiga krom färgen men får ta det som jag har som är närmast unsure. Runt hjulhus och vinyltak och fönster ska det vara kromat. Den här första modellen får bli en erfarenhet rikare. Vi kommer framåt ändå. Till nästa modell (om det blir någon) så blir det att skaffa riktig krom färg samt försöka att inte vara så skakig på handen Grin. Men jag är ganska nöjd med tanke på att jag är nybörjare på detta.

i.postimg.cc/XqVR2RsG/Krom-detaljer-Dodge-charger-68-6.jpg

Så här ska modellen jag bygger se ut egentligen. Det är en så grymt fin och häftig modell detta. Ni ser alla dem kromade detaljerna på denna Dodge Charger i videon. Det är en årsmodell -70 som visas här i videon men från 1968 till 1970 tror jag inte är så stor skillnad. Sen lyssna på motorljudet Shock, är så läckert ljud på dessa.

YouTube video


Eftersom jag inte har alla färger hemma så fortsätter jag där jag kan på modellen. Batteriet blev svart och plus och minuspolen blev lite silvermålade. Nu ska dekalerna ska nu på plats.

i.postimg.cc/Z5Ngn5fv/modell-Batteri-Dodge-charger-revell.jpg

Dekal nummer 6 och 7 ska klistras på batteriet.

i.postimg.cc/fbhP9QF2/Batteri-dekaler-Dodge-charger-68-revell.jpg

Så där, då är dekalerna på batteriet på plats Smile.

i.postimg.cc/J4vvRkQW/Batteri-dekaler-pa-plats-revell.jpg

Bakpartiet på bilen ska målas.

i.postimg.cc/52FRk2LN/Baklyktor-Dodge-charger-revell-68.jpg

Ska vara röd som bilen i övrigt och panelen där baklyktorna sitter ska bli svarta. Kommer även att sitta en dekal i mitten på denna panel där det står Dodge R/T.

i.postimg.cc/HnZhFJ6j/Red-color-Dodge-charger-68-revell.jpg

Baklyktorna på plats samt att bakpartiet är nu färdig målad.

i.postimg.cc/hPYYrdJ5/Baklyktor-Dodge-charger-modellbygge-68.jpg

Blev inte alls nöjd med den svart målade färgen på bakpartiet. Man skulle haft en airbrush och spray målat den biten istället.

i.postimg.cc/ZKngpcqN/Baklyktor-malade-Dodge-charger-revell-68.jpg

Dekalen på vinyltaket ska på plats. På dekalen står det Charger.

i.postimg.cc/h4p6XwKg/Dekal-vinyltak-revell-dodge-cahrger-68.jpg

Blev så besviken på det målade resultatet på bakpartiet på denna Dodge att jag åkte till Jula och köpte deras Airbrush spruta. Denna kostade 399 kronor och har artikelnummer 082004. Jag tänker använda min lilla kompressor till denna Airbrush. Min lilla kompressor är Biltemas minsta kompressor, den med 8 liters tank ( Du kan hitta en bild på den kompressorn på denna länk https://volvosweden.se/infusions/cBlo...;section=1.
För att kunna köra en vanlig kompressor och inte nån minikompressor så behövs det lite airbrush tillbehör. En speciell tryckluftsslang behövs eftersom airbrushen har en 1/8 anslutning. Så köpte denna kompressor slang på Jula med artikelnummer 079310. Denna kompressor slang är just till airbrushsprutan som jag köpte och gör om 1/4 anslutningen till 1/8 anslutning. För att lyckas koppla ihop kompressor slangen till airbrushen så behövdes även en adapter eller som det kallas nippel. Denna nippel har artikelnummer 021040. Ni ser dessa delar på bilden click

i.postimg.cc/Pqd53FJ6/Jula-Airbrush-spruta-artikelnummer-082004.jpg

När man använder kompressorn till att sprutmåla grejer så behövs är en vattenavskiljare. Denna vattenavskiljare eller filter ser till att du får ren och vattenfri luft vid arbete med färgpistoler. Filtret töms via ett enkelt tryck på ventilen. Detta filter kostade 99 kronor och har artikelnummer 018009. Du kopplar på denna vattenavskiljare på original slangen på kompressorn. På bilen nedan ser ni nippel adaptern som behövdes samt teflontejp som gör att verktygen och nipplarna till kompressorn inte läcker tjuvluft.

i.postimg.cc/8CmkW8dp/Kompressor-nippel-021040-teflontejp.jpg

Var tvungen att testa denna airbrush på en gång. Chassit till denna Dodge Charger 68 fick sig en dush med airbrushen, och vilket lyckat resultat thumpsup. Nu ska det nog bli lite roligare med att bygga bilmodeller när man har riktiga grejer Smile.

i.postimg.cc/qBtkpDb5/Chassit-Dodge-charger-Revell-paintet-med-airbrush.jpg

Har ett par färger som jag väntar på för att kunna fortsätta med att montera ihop motorn och lite annat. Så länge tänkte jag göra färdigt den kromade grillen. En grill på bilar brukar vanligtvis inte vara helkromade, det ska vara lite mörktonat oftast. Jag tittade på en video på Youtube där byggaren visade tips för att kunna göra grillens färg i likhet med verkligheten. Här nedan postar jag en bild på hur grillarna ser ut på Dodge Charger R/T 68.

i.postimg.cc/KY4NvQrt/Dodge-charger-68-R-T-grille.jpg

Tipset jag tittade på förklarade att man ska ta svart färg och blanda ut den med mycket förtunning, då får man resultatet på hur grillarna ser ut på riktigt. Jag blandade detta och provade, resultatet ser ni på bilden nedan. Jag skulle nog kunnat blanda i lite mer färg för det blev lite för ljust. Men detta kan vi åtgärda lite senare.

i.postimg.cc/5267jPnf/Revell-Dodge-charger-grill.jpg

Sen ska även grillen få registreringsskylten på plats.

i.postimg.cc/yNRLykM5/Revell-Dodge-charger-68-licenseplate.jpg

Det första riktiga testet på airbrushen var när jag skulle lackera avgassystemet. Titta vilket resultat man får när man nu har en airbrush thumpsup. Det blir riktigt bra jämför med att måla med pensel.

i.postimg.cc/pL40jD6z/Revell-Dodge-charger-68-avgassystem.jpg

Nej, inga färger kom från panduro hobby idag heller, så vi får försöka att komma vidare i bygget ändå. Montering och limning av fönster kan vi göra färdigt. Det är bara 4 fönster som ska limmas dit på denna bilmodell. Det bakre och främre samt dem 2 små triangelformade rutorna.

i.postimg.cc/tCwrkyg1/Montering-f-nster-Dodge-charger-Revell-68.jpg

Naturligtvis hände det som inte fick hända. Jag tänkte innan jag började att limma rutorna att vara försiktig så inget lim kommer på fönsterrutorna, men det gjorde det sad2. Har ingen bild på detta tyvärr då jag försökte snabbast möjligast att få bort limmet med aceton. Men aceton blev lim fläcken på framrutan ännu värre att det nu syntes på halva sidan Sad. I ett försök att snabbt googla fram en lösning på hur man får bort lim fläckar på modell fönster fick jag tips på att slipa bort detta med vatten slippapper. Detta funkade inte alls något vidare. Så då kom jag på att jag hade rubbing i garaget. Rubbing är som slippapper bara att det är flytande. Att använda rubbing visade sig fungera hur bra som helst.

i.postimg.cc/T3btHSyt/Limrester-f-nster-Dodge-charger-68-revell-rubbing.jpg

Det var ett skapligt fingeravtryck med lim på framrutan ( synd jag inte tog bild på detta, men trodde att det var bara att kasta modeller nu ). Efter att ha använt Biltemas rubbing så syns det bara några små repor efteråt. Bilden nedan är tagen också efter bara någon minut av polering med rubbing.

i.postimg.cc/GhH7v9bw/Glue-on-clear-parts-how-to-remove-the-glue.jpghttps://i.postimg.cc/GhH7v9bw/Glue-on-clear-parts-how-to-remove-the-glue.jpg

Då var det dags att klistra på dekalen med rally ränderna i bakpartiet på bilen. I verkligheten sitter denna rand ganska nära den bakre kromade stötfångaren. Lånar en bild och lägger in här Smile.

i.postimg.cc/d1VCPbSG/Dodge-charger-68-RT-Stripes.jpg

Dessa ränder följer med i modellkitet i form av en dekal som du blöter upp i vatten.

i.postimg.cc/0QjCdKxg/Dodge-charger-1968-revell-dekal-stripes.jpg

Dekalen klipper man ut och låter den ligga i blöt ett 10 tal sekunder.

i.postimg.cc/K87QZyQW/Dekal-modellbygge-Dodge-charger-68-rt-revell.jpg

Blev riktigt bra för en gångs skull, inget strul Smile.

i.postimg.cc/SKydRtvx/Dodge-charger-68-revell-modellbygge-dekalstripes.jpg

Tror jag fick den på plats där den skulle vara thumpsup.

i.postimg.cc/mr8wHNvN/Dodge-charger-revell-68-rt-stripes.jpg

Dekalen på luftfiltret ska på. Ett misstag såg jag efteråt att denna dekal ska klippas av på mitten eftersom den inte passar runt om luftfiltret. Det fattas nån millimeter runt om. Törs inte lossa på denna dekal igen eftersom klistret bakom blir nog dåligt då.

i.postimg.cc/rsgy89Gg/Dekalen-Hemi-440-dodge-charger-68-luftfilter.jpg

Då var motorn monterad. Tror detta är en Hemi 440 dem skickat med i kartongen på denna Revell Dodge Charger 68. Är ingen expert på Dodge men blev ganska nöjd, förutom att motorblocket ska vara orange egentligen. Eftersom jag inte hade orange och är lite färgblind så får det duga med röd färg på detta. Cool. Det var döttrarna som sa att färgen inte riktigt stämmer Smile.

i.postimg.cc/V6JtC3h2/Motorn-monterad-Hemi-440-dodge-charger-68-revell-modellkit.jpg

Chassit till denna Revell Dodge Charger 68 ska lackas både på undersidan och översidan.

i.postimg.cc/3xt0qfyc/Chassit-Dodge-Charger-revell-68-bild-1.jpg

Dörrarna ska också få lite färg på sig. Dessa ska sprayas svart och målas med kromade linjer. Fönster vevarna ska bli kromade också.

i.postimg.cc/YSVGr4zN/Dodge-charger-door-revell-bild-2.jpg

Gaspedal, bromspedal samt kopplingspedalen har fått färg på sig och är på plats.

i.postimg.cc/HxyJVp6q/Dodge-charger-instrumentpanel-pedaler-revell-bild-3.jpg

Interiör sidan har fått lite färg på sig. Dessa har jag sett att vissa väljer att även göra mattor. Högtalarna på hatthyllan ser faktiskt lite tråkiga ut thinking. Pedalerna är monterade på plats också. Pedalerna är monterade på brandväggen.

i.postimg.cc/0NrK1GD2/Chassi-gearknob-dodge-charger-revell-bild-4.jpg

Dem här högtalarna är inte alls vackra, om det nu ska föreställa högtalargaller.

i.postimg.cc/pXtj5Fbq/Speakers-dodge-charger-revell-bild-5.jpg

På ritningen ska det monteras nått slags vikt bärare. Troligtvis ska denna hålla upp hatthyllan sen när karossen ska på.

i.postimg.cc/PJ18FtZW/Ritning-dodge-charger-revell-68-bild-6.jpg

Då är denna vikt support monterad.

i.postimg.cc/tgmPsvpx/Weight-support-dodge-charger-68-revell-bild-7.jpg

Den här hatthyllan är inte snygg. Tänkte kasta på åtminstone en matta så man inte ser dem fula högtalargallren. Här ser man också att det var lite för kallt för lacken när jag sprayade detta. Det kommer inte synas nått när vi väl har fått på karossen.

i.postimg.cc/PfDZqMcC/Dodge-charger-hatthylla-speakers-revell-68-bild-8.jpg

Nu ligger en matta på hatthyllan. Ser lite bättre ut än tidigare. Man ser även att växelspaken på Dodgen är på plats Smile. Nu börjar det närma sig att få chassi, kaross och motor att bli monterade tillsammans.

i.postimg.cc/cJJw4GyW/Speaker-cloth-dodge-charger-revell-68-bild-9.jpg

Stolarna och soffan där bak ska få lite färg på sig. Blir lite inspiration från Röda farans stols klädsel Smile.

i.postimg.cc/j5p7XWWq/Stolar-Dodge-charger-1968-revell-bild-10.jpg

Maskerade och redo att sprayas röda.

i.postimg.cc/Yq11dxf5/Stolar-maskerade-Dodge-charger-68-revell-bild-11.jpg

Dörrarna har fått färg på sig i blank svart. Nu fick jag hjälp av dottern att måla ett par detaljer och linjer kromade.

i.postimg.cc/B6LFH5nw/Painted-doors-revell-dodge-charger-68-bild-12.jpg

Nu har vi fått på den röda färgen. Det ska även målas med svart på sidorna. Helst skulle jag velat spraya detta svart men är för rädd att den röda färgen ska försvinna när vi måste maskera, det får bli pensel japp.

i.postimg.cc/G3TPyRBh/Dodge-charger-interior-revell-68-bild-13.jpg

Dessa stolar blev jag faktiskt nöjd med hur det blev. Nu blir det att limma fast dem.

i.postimg.cc/G2Vk57fC/Dodge-charger-68-revell-stolar-bild-14.jpg

Instrumentpanel och instrumentbräda ska målas och klistras dekaler på. Nu måste jag även berätta en tråkig grej. När jag sist monterade fönstren på bilen så råkade kartan med instrumentpanelen glas försvinna Sad. Klantigt och supertråkigt. Jag fick helt enkelt hitta på en egen lösning som ni kommer se snart.

i.postimg.cc/dtd9zFvS/Instrumentcluster-dodge-charger-68-revell-bild-15.jpg

Jag hade sparat några genomskinliga pluttar när jag klippte av fönstren från trädet. Dessa pluttar fick bli baksidan av instrument mätarna. Att få på dekaler på dessa små genomskinliga pluttar var inte enkelt. Åter igen ett resultat från en nybörjare och noob på modellbygge Smile. Detta får bli en erfarenhet rikare.

i.postimg.cc/RFN7G5Xd/Speedometer-dodge-charger-68-revell-bild-16.jpg

Motorn, en Hemi 440 hissar vi ner Smile. Detta med att få på motorn gick relativt bra, inga delar som lossnade Smile.

i.postimg.cc/rphGSFCz/Engine-in-place-Dodge-charger-68-revell-bild-17.jpg

Instrumentbrädan med mätarna är på plats. Dörrarna är också monterade. Nu börjar det bli spännande Smile.

i.postimg.cc/9fXtRq9v/Stolar-limmade-Dodge-charger-68-Revell-bild-18.jpg

Att få på instrumentbrädan var lite klurigt. Ni ser denna utformning på utsidan av dörrarna !. Instrumentbrädan på denna Dodge Charger R/T 68 från Revell ska monteras i denna formning på insidan Cool.

i.postimg.cc/Hs7MV9hJ/Instrument-cluster-on-place-revell-Dodge-charger-68-bild-19.jpg

Nu kommer vi till den roliga delen. Vi ska få på chassit tillsammans med karossen Smile.

i.postimg.cc/g2WKp72c/Assembly-dodge-charger-body-revell-1968-bild-20.jpg

Det gick rätt bra att få ihop båda delarna men lite lack släpp återigen sad2. Nybörjar turen hänger kvar.

i.postimg.cc/tR85SJ0x/Dodge-charger-missing-paint-revellbuild-bild-21.jpg

Lite lack släpp på fronten också. Dessa tar vi penseln och duttar på lite färg bara Smile.

i.postimg.cc/fRffRvVc/Missing-paint-2-revell-build-dodge-charger-bild-22.jpg

Dodge Charger har fått en liten dekal med färgkod och vin-nummer.

i.postimg.cc/sXwK3JPD/Dekal-under-motorhuven-Dodge-charger-68-revell-1.jpg

Nu ska avgassystemet monteras på Dodgen. Detta avgassystem som jag lackade med spraybrushen som blev riktigt lyckat, synd bara att det sitter under bilen Grin.

i.postimg.cc/W1gndVmy/Avgassystem-modelkit-Dodge-Charger-revell-2.jpg

Då var avgasystemet på plats.

i.postimg.cc/vTThT6X7/Avgassystem-Dodge-Charger-revell-68-3.jpg

Kylare och bromsok mm ska limmas fast.

i.postimg.cc/br5TtNF7/Dodge-Charger-parts-revell-68-4.jpg

Det var inte mycket plats att röra sig på när kylaren ska installeras Shock.

i.postimg.cc/HWv3KBs6/Dodge-Charger-68-kylare-montering-Revell-5.jpg

Till sist så gick den i kylaren.

i.postimg.cc/MKh5ZHBR/Kylare-montering-modellbygge-revell-dodge-charger-68-6.jpg

Nu kan man titta hur Dodge Charger modellen ser ut med öppen huv.

i.postimg.cc/YS7xgPbC/Motorhuven-Dodge-revell-charger-68-7.jpg

Stötdämparna fram blev gula.

i.postimg.cc/LsV3VVbB/Stotdampare-Dodge-charger-68-revell-8.jpg

Hjulen ska äntligen monteras men först lite att färglägga.

i.postimg.cc/PrLKkYCT/Dodge-Charger-wheel-installation-revell-modelbygge-9.jpg

En hög med hjul.

i.postimg.cc/DZ2BVNXM/Whells-Dodge-Charger-68-revell-10.jpg

Då var framhjulen på plats. Bladfjädrarna ska monteras så fort dem har torkat.

i.postimg.cc/tgQjFvhp/Bladfjadrar-Dodge-charger-revell-pic1.jpg

Kul att äntligen på på lite hjul.

i.postimg.cc/qqRVpPdX/framhjulen-monterade-Dodge-charger-68-rt-revell-pic2.jpg

Bakaxel och diffen ska limmas ihop och torka. thinking Nu står det still i skallen, vad nu denna raka pinne heter som ska kopplas mellan växellåda och diff stupid. Hjälp och skriv vad den heter här nedan i kommentarerna.

i.postimg.cc/269973Ph/Bakaxel-diffen-Dodge-charger-r-t-68-revell-pic3.jpg

Diffen och bakaxeln på plats (samt den långa pinnen ) stupid.

i.postimg.cc/NjRVvsHv/Bladfjadrar-revell-modelkit-dodge-charger-68-pic4.jpg

Det blev stor skillnad när jag spray målade avgassystemet och målade bensintanken med pensel.

i.postimg.cc/L5772hD2/Bakaxel-diffen-revell-modellbygge-pic5.jpg

Då ska allt under Dodgen vara klart och monterat. Smile

i.postimg.cc/9MQN9yNc/Chassi-dodge-charger-1968-rt-revell-modell-bil-bygge-pic6.jpg

Grillen är på plats. Sedan som jag berättade i tråden tidigare så hade en karta med genomskinliga delar bara försvunnit i tomma intet. I denna karta så fanns det även glasen till framljusen. jag fick hitta på nått eget och målade ljusen i vit färg istället unsure.

i.postimg.cc/BQzsnnb8/Framgrill-monterad-modelkit-revell-dodge-charger-pic7.jpg

Dodge Charger 1968 RT från Revell står på egna hjul. Vad kul att den ändå ser rätt ok ut för att vara den första gången jag bygger en sån här modell seriöst.

i.postimg.cc/KYrdBGGD/Dodge-charger-revell-modelbygge-bilhobby-1968-rt-pic8.jpg

Baklyktor och den bakre sektionen på Dodge Chargern är på plats. Denna bakdel på bygget tyckte jag att det blev rätt misslyckat och var anledningen till att jag skaffade en airbrush.

i.postimg.cc/28yrYZkR/Dodge-1968-revell-bilmodellbygge-pic8-rear-pic9.jpg

Vi måste se hur bilen ser ut med motorhuv thumpsup.

i.postimg.cc/xjFBKF2h/Motorhuv-dodge-charger-68-pic9.jpg

Kylarslangar och kabelstam tillsammans med övriga motordelar är också nu på plats. Denna del på bil bygget var lite klurigt att få dit eftersom det är rätt smådelar.

i.postimg.cc/dQ4wgBKj/Kylslangar-kabelstam-Dodge-charger-68-revell-pic10.jpg

Det fattas handtag och sidospeglar, det blir nästa steg i bygget.

i.postimg.cc/d15pN5T7/Dodge-charger-68-rt-modelkit-pic12.jpg

Handtag på plats. Nu ska vi även få till sidospegeln som ligger och väntar. På denna bil modell från 1968 så fanns det endast en sidospegel. Det var säkert onödigt att montera speglar på bägge sidor Grin.

i.postimg.cc/k4JLy0D3/Dodge-Charger-68-sidospeglar-handtag-pic11.jpg

Nu ska vi få dit den runda röda dekalen runt hjulen. Detta var pillrigt och krävdes tålamod att få dit Smile

i.postimg.cc/MKMNtbZT/Kromringar-wheel-red-dodge-charger-pic13.jpg

Nu är bygget färdigt. Dodge Charger från Revell.

i.postimg.cc/KjqbLZ5H/Finished-modelkit-Dodge-charger-68-revell-pic14.jpg

Dem röda dekalerna på hjulen gjorde stor skillnad på bilen thumpsup.

i.postimg.cc/k47PpV1H/Dodge-charger-68-rt-finished-pic15.jpg

Nu står den parkerad i glas skåpet.

i.postimg.cc/7ZT4GrJK/Glaskabinett-monter-Dodge-charger-68-rt-revell-pic15.jpg

Detta bil modell bygge var riktigt kul. Den blev faktiskt rätt ok trots dem misstag som gjordes under bygget.

i.postimg.cc/nLZWHy4j/Dodge-charger-68-rt-finished-modelkit-build-revell-pic16.jpg
Kommentarer
Det finns inga kommentarer.
Skriv en kommentar
Du måste logga in för att skriva en kommentar.

Translate panel
Profilbilder
248 Användare (3.71%)
Har redan en avatar.
Klotterplank
Du måste logga in för att posta ett meddelande.

21-06-2024 22:51
Trevlig Midsommar på er alla

20-06-2024 22:10
Tack alla ni som mailat in lösningarna på felsöknings trådarna. Forumet tackar varmast Holy

15-06-2024 12:34
Lite ny uppdatering om Kicki (min Amstaff tik ). Lite OT men ni som är nyfikna finner ni detta i Bilder på våra husdjur tråden.

15-06-2024 12:04
Äntligen har man fått igång nätet här hemma igen. Kommer upp lite uppdateringar snart Smile

06-06-2024 09:54
Ha en trevlig nationaldag alla och kör försiktigt Cool.

31-05-2024 09:07
Över 90 besökare inne samtidigt här på forumet denna morgon Cool. Jättekul självklart. thumpsup

17-05-2024 08:50
Felkoden P0420 är tillbaka efter katalysator bytet sad2. Ny video uppe nu https://youtu.be/F
-cgOBWbj4A?si=yOK3
L...yqKUDQrCV_

Inloggade användare
· Besökare: 11

· Inloggade användare: 0

· Registrerade användare: 6,702
· Senast registrerade användare: Victor1
Besök oss även här
Senaste Blogg inlägg
Senast i Betygsätt Volvon
Volvo V70N -04 Röd 209 hk
Senaste downloads
· Byte generator och spän...
· Byte av spolarvätskebeh...
· Byta geartronic växelsp...
· Replace ignition coils V...
· Rengöring av vevhusvent...
· Lösning på automatväx...
· Styrväxelns delar och f...
· Byta inre och yttre styr...
· Hur man byter handskfack...
· Översikt av startspärr...
Senaste videoklipp
69,965,137 unika besök