Mars 02 2021 14:09:14
Logga in
Användarnamn

Lösenord



Inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Navigation
Omröstning
Hur gör du när du tankar bilen nu med tanke på Covid-19?

Jag tankar som vanligt
Jag tankar som vanligt
68% [17 Röster]

Jag har på mig skyddshandskar när jag tankar
Jag har på mig skyddshandskar när jag tankar
8% [2 Röster]

Jag spritar händerna direkt efteråt!
Jag spritar händerna direkt efteråt!
24% [6 Röster]

Annat alternativ!
Annat alternativ!
0% [0 Röster]

Röster: 25
Du måste vara inloggad för att rösta.
Påbörjad: 19.10.20

Omröstningsarkiv
Mest kommenterade
Manualer/Guider
· koppling och elschem... 9
· Byte av hallgivare i... 5
· Kopplingsscheman och... 5
· Byta vattenpump Volv... 4
· Byte till CD spelare... 4
· Laga rosthål i tröskel 4
· Koppla och ansluta e... 3
· Kamremsbyte Volvo 740 3
· Kopplingsscheman och... 3
· Kopplingsscheman och... 3
Nyheter
· Trådar, poster, Volv... 3
· Videoguide Blå instr... 1
· Besök Bettan Volvo 7... 1
· Lösning på lysande A... 1
· Stort tack till 1000... 1
· Volvo 740 och 940 by... 1
· Projektet "Vita Padd... 1
Mest populära
Manualer/Guider
· Felkoder Volvo 740 11466
· Luftmassemätare 6123
· koppling och elschem... 5382
· Rengöring av spjällhus 5152
· Komplett felsöknings... 5127
· Felsökning av generator 4591
· Byte av mittenbälte ... 4419
· Volvo 740 armatur sa... 4357
· Byta vattenpump Volv... 4045
· Volvo v70 instruktio... 3934
Nyheter
· Trådar, poster, Volv... 38525
· Alla åtdragningsmome... 10417
· NY GUIDE Omklädsel o... 9510
· Byta kamrem på volvo... 7596
· Hur man byter varvrä... 6627
· Vill du starta en pr... 6494
· Guide på hur man gör... 5609
· Spola rent kylsystem... 5554
· Besök Volvoswedens g... 5402
· Vinyltaks utseende p... 4738
Tråd skapare: Skojjare
Tråd ID: 1207
Tråd Info
Det är 7 svar i den här tråden, och den har visats 4274 gånger.
Visa ämne
Volvosweden Volvoforum » Bilvård, Styling, Motor, Vätskor, Elektronik. » Billjud Belysning Multimedia Elektronik
Inloggad just nu: 1 gäst(er)
 Skriv ut ämne
Inget ljud efter omstart
Skojjare
Hej allihoppa!

Detta är mitt första inlägg så jag ber om ursäkt om det är något jag saknar.


Jag installerade billjud i min Volvo 740 1988 (744) idag och jag var så himla glad till en början då jag äntligen hade ett ordentligt ljud. Jag bytte stereon igår men det enda jag gjorde var att ta ut den som fanns och sedan satt jag dit ISO kabeln och kopplade in stereon, det såg nämligen ut som att någon redan hade bytt stereo en gång i tiden.

Men nu iaf till mitt problem.

Efter att jag stängt av bilen så tog jag en vända runt och satt fast högtalargallren på högtalarna och sedan när jag skulle starta bilen så hade jag inget ljud alls. När jag vrider om nyckeln och stereon startar upp så hör jag ett "pop". Efter när jag väl startar bilen så hör jag ett till "pop" men inget ljud någonstans. Jag fabriksåterställde stereon utifall att det hängde på något av inställningarna som gjorts. Jag har även testat att koppla ur alla förutom en högtalare för att se vad som händer men fortfarande ingenting.

Är det någon här som stött på samma problem förut?

Tack på förhand!
//Skojjare
Dela den här posten:
Facebook
 
Sladdaren
Hej välkommen Greetings

Jag skulle kontrollera kontakterna till iso och stereons kontakter. Kan vara att den gamla stereon du hade inte alls är byggd att 12v och 12v tändning är på samma ställe. Kan också vara så att nån förra ägare kopplat om kablar så det inte riktigt stämmer nu med den nya stereon. Enklaste är att testa med 12v kabeln och jord och se så stereon bara startar.
Righty-tighty, Lefty-loosey.......Eller hur va det nu ??!!thinking
volvosweden.se/articles.php - Volvo guider och manualer
http://volvosweden.se/forum/viewthrea...ad_id=1258 - Min projekt tråd Volvo S80
https://www.youtube.com/user/Volvosla...sladdaren/ Videoguider, styling m.m
Dela den här posten:
Facebook
 
www.volvosweden.se
InTheWhite
Välkommen hit!Greetings

Tyvärr är jag skitkass när det kommer till elektronik och billjud, men hoppas kunna hjälpa dig framöver om det gäller andra saker.Smile
Dela den här posten:
Facebook
 
Skojjare
Sladdaren skrev:

Hej välkommen Greetings

Jag skulle kontrollera kontakterna till iso och stereons kontakter. Kan vara att den gamla stereon du hade inte alls är byggd att 12v och 12v tändning är på samma ställe. Kan också vara så att nån förra ägare kopplat om kablar så det inte riktigt stämmer nu med den nya stereon. Enklaste är att testa med 12v kabeln och jord och se så stereon bara startar.


Tack så mycket!

Kan ljudet ha fungerat först och sedan sluta om kablarna sitter fel? Jag tänker för jag kunde höra musik först och sen när jag startade upp bilen igen så fungerade det inte. Känns som att det inte borde ha fungerat från första början om det var fel på kablarna. Eller så kanske den kände att det blev för mycket och att den inte klarar av det igen.

Så konstigt problem då det fungerade perfekt först.

Tack för svaret!
Redigerat av Skojjare den 20-10-2019 12:44
Dela den här posten:
Facebook
 
Skojjare
InTheWhite skrev:

Välkommen hit!Greetings

Tyvärr är jag skitkass när det kommer till elektronik och billjud, men hoppas kunna hjälpa dig framöver om det gäller andra saker.Smile


Tack så mycket! Haha det är ingen fara och tack på förhand! Smile
Dela den här posten:
Facebook
 
Sladdaren
Skojjare skrev:

Sladdaren skrev:

Hej välkommen Greetings

Jag skulle kontrollera kontakterna till iso och stereons kontakter. Kan vara att den gamla stereon du hade inte alls är byggd att 12v och 12v tändning är på samma ställe. Kan också vara så att nån förra ägare kopplat om kablar så det inte riktigt stämmer nu med den nya stereon. Enklaste är att testa med 12v kabeln och jord och se så stereon bara startar.


Tack så mycket!

Kan ljudet ha fungerat först och sedan sluta om kablarna sitter fel? Jag tänker för jag kunde höra musik först och sen när jag startade upp bilen igen så fungerade det inte. Känns som att det inte borde ha fungerat från första början om det var fel på kablarna. Eller så kanske den kände att det blev för mycket och att den inte klarar av det igen.

Så konstigt problem då det fungerade perfekt först.

Tack för svaret!

Jaha det fungerade först säger duthinking. Har varit med om en liknande grej. När jag började riva och kontrollera alla kablar därinne till stereon så hittade jag på en glassäkring som var kopplad till stereon. Det var en tunn tunn säkring (tror den var på endast 1 ampere eller nått sånt. ) Ett tips är att kontrollera så det inte är samma för dig.

Det brukar vanligtvis vara en sanslös röra bland kablarna till stereon. strömtjuvar överallt !!stupid. Kan ha varit 10 andra ägare före dig som kopplat om saker därinne. Om nu inte stereon har gått sönder, men det brukar inte vara så vanligt att dem gör. Sitter ju oftast en säkring på själva stereon också som ska skydda mot överbelastning.
Kan även vara kablar som går emot varann och kortsluter. Använd multimeter och mäta upp kablarna som ger spänning till stereon.
Righty-tighty, Lefty-loosey.......Eller hur va det nu ??!!thinking
volvosweden.se/articles.php - Volvo guider och manualer
http://volvosweden.se/forum/viewthrea...ad_id=1258 - Min projekt tråd Volvo S80
https://www.youtube.com/user/Volvosla...sladdaren/ Videoguider, styling m.m
Dela den här posten:
Facebook
 
www.volvosweden.se
Skojjare
Sladdaren skrev:

Skojjare skrev:

Sladdaren skrev:

Hej välkommen Greetings

Jag skulle kontrollera kontakterna till iso och stereons kontakter. Kan vara att den gamla stereon du hade inte alls är byggd att 12v och 12v tändning är på samma ställe. Kan också vara så att nån förra ägare kopplat om kablar så det inte riktigt stämmer nu med den nya stereon. Enklaste är att testa med 12v kabeln och jord och se så stereon bara startar.


Tack så mycket!

Kan ljudet ha fungerat först och sedan sluta om kablarna sitter fel? Jag tänker för jag kunde höra musik först och sen när jag startade upp bilen igen så fungerade det inte. Känns som att det inte borde ha fungerat från första början om det var fel på kablarna. Eller så kanske den kände att det blev för mycket och att den inte klarar av det igen.

Så konstigt problem då det fungerade perfekt först.

Tack för svaret!

Jaha det fungerade först säger duthinking. Har varit med om en liknande grej. När jag började riva och kontrollera alla kablar därinne till stereon så hittade jag på en glassäkring som var kopplad till stereon. Det var en tunn tunn säkring (tror den var på endast 1 ampere eller nått sånt. ) Ett tips är att kontrollera så det inte är samma för dig.

Det brukar vanligtvis vara en sanslös röra bland kablarna till stereon. strömtjuvar överallt !!stupid. Kan ha varit 10 andra ägare före dig som kopplat om saker därinne. Om nu inte stereon har gått sönder, men det brukar inte vara så vanligt att dem gör. Sitter ju oftast en säkring på själva stereon också som ska skydda mot överbelastning.
Kan även vara kablar som går emot varann och kortsluter. Använd multimeter och mäta upp kablarna som ger spänning till stereon.



Okej ska ut och kika på bilen nu direkt.

Ja det är ju omöjligt att veta vad dom andra ägarna har gjort men det såg faktiskt förvånansvärt bra ut. Såg ut precis som jag hade sett på bilder folk tagit när dom bytt stereo. Men man kan aldrig vara helt säker. Jag ska ta en vända med multimeter och mäta det så att man iaf får svart på vitt vad som är vad.

Tacksam för de snabba svaret! Ha en trevlig söndag!



EDIT: Så där nu har jag kollat på det och fixat det. Jag kunde inte se något fel på stereon så jag skruvade ner den sista högtalaren och sedan satt jag in dom gamla och det fungerade men dom är mycket mindre. När jag sedan kopplade in dom nya högtalarna fast inte satt fast dom eller något så fungerade det bra så då fick jag tipset om att det kunde vara en kortslutning så jag lindade in alla kontakter i el tejp och sedan satt fast allt. Då fungerade det klockrent! Det är säkert inte det rätta men jag har kört krympslang på dom ställen där det går och sedan har jag kört el tejp på dom ställen där kontakterna är synliga och krympslangen inte nådde.

Tack för all hjälp med det här! Uppskattar det verkligen!
Redigerat av Skojjare den 20-10-2019 16:41
Dela den här posten:
Facebook
 

Dela den här tråden
Social Sharing: Facebook
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


Gå direkt till forum:

Liknande trådar
Ämne Forum Svar Senaste inlägg
Klonkande ljud från framvagnen Volvo 745-90 Felsökning Volvo 740 och Volvo 940 7 18-10-2020 21:51
Riktigt skumma ljud från bilen Felsökning Volvo 850/V70 och modeller S-V-C-XC 5 27-04-2019 23:31
MOTORN SKAKAR IBLAND TILL REJÄLT EFTER AVSTÄNGNING PÅ VOLVO S60 2.0T 2011 - GLÖDTÄNDNING? - LÖST Felsökning Volvo 850/V70 och modeller S-V-C-XC 3 14-09-2018 14:52
konstigt ljud i kupen - LÖST Felsökning Volvo 740 och Volvo 940 6 15-03-2017 21:27
konstigt ljud i bilkupen Felsökning Volvo 740 och Volvo 940 1 01-03-2017 10:13
Translate panel
Profilbilder
202 Användare (3.95%)
Har redan en avatar.
Klotterplank
Du måste logga in för att posta ett meddelande.

18-02-2021 10:38

16-02-2021 21:23
Jasså dropbox funkar så pass alltså thumpsup

16-02-2021 19:52
Kör fortfarande dropbox jag

16-02-2021 17:19
bildhost.com verkar vara en bra sida att ladda upp bilder på också japp

16-02-2021 16:52
Ser ut som postimg har lite server problem. Bilder visas inte i forumet Thumpsdown

28-01-2021 12:31
Nytt blogg inlägg om olyckan med Lyxkryssaren. Kommentera gärna i länken http://www.volvosweden.se/
infusions/c...;sec
tion=1

23-01-2021 20:08
Ny video på Youtube. Hur du byter sidospegel på Volvo S80 V70 och S60 thumpsup https://youtu.be/K
8-zCwfuVPY

Inloggade användare
· Besökare: 6

· Inloggade användare: 0

· Registrerade användare: 5,113
· Senast registrerade användare: Forsbergsson
Besök oss även här




Senaste Blogg inlägg
Senast i Betygsätt Volvon
LIKET S80-00
Senaste downloads
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr samt tidning om...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 årsm...
· Broschyr Volvo XC90 V8 å...
Senaste videoklipp
34,254,701 unika besök