Tankluckans lås fungerar inte på V70 S60 S80 XC70 XC90 2000-2007 ny guide
Publicerat av Sladdaren den November 17 2023 13:12:56
Bensin och diesel tjuvar blir allt vanligare, ju högre bensinpriset blir desto fler som försöker att slanga bränsle ur andras bilar. På Volvo S60 S80 V70 XC70 XC90 mm så finns ett tillkopplat lås på tankluckan. När man låst bilen så ska enligt manualen tankluckan låsa sig själv efter 10 minuter. På vårat nya projekt Volvo V70 årsmodell 2006 så fungerar inte låset till tankluckan. Vi ska i en video guide se om vi kan få detta lås att fungera igen. Följ gärna oss på Youtube, Facebook eller här på forumet. Mer info om detta hittar du om du klickar på LÄS MER här nedan.
Varmt välkommen till Volvosweden.se - Forumet för oss som kör Volvo.
Utökad nyhet
Jag läste häromdagen att flera bilar hade råkat ut för bensintjuvar och dieseltjuvar. Detta fenomen med bränsletjuvar har blivit allt vanligare desto högre priset blir på bensin och diesel. Vad kan man göra för att stoppa tjuvarna ? Ja det finns inget direkt som stoppar tjuven utan mera att man kan bromsa den tid det tar för tjuvarna att lyckas slanga bränsle.
En kompis blev av med hela sitt innehåll i bränsletanken genom att tjuvarna hade borrat ett hål direkt i bensintanken. Detta blev inte så kul då också en reparationskostnad blev på att skaffa en ny bränsletank till bilen.

På Volvo S60 S80 V70 XC70 och XC90 samt flera andra märken och modeller av lite nya årsmodeller efter år 2000 så har det kommit som standard att tankluckan låser sig samtidigt som man låser bilens centrallås. Detta funktion är i stort sett onödig då det är alltför lätt att bryta isär låspinnen till tankluckan. På vårat nya V70 projekt årsmodell 2006 så finns det en låsmekanism till tankluckan, men den vill inte fungera. Om detta lås skulle fungera så är jag den som inte tror så mycket på att detta stoppar någon från att ta innehållet i bensintanken, det är mer roligt att kunna få igång alla funktioner och finesser på denna Volvo V70.I denna guide Hur man fixar så tankluckans lås fungerar så går vi igenom det mesta som kan tänkas ha att göra med att låset inte vill fungera. I video guiden får ni följa med var tankluckans motor är placerad, hur man får loss den, hur man mäter spänning på tillhörande kontakt samt var säkring och reläer är placerade. Det kommer även finnas information och bilder på hur denna låsmotor ser ut inuti. Så vill du se video guiden kan du klicka på denna länk Hur man fixar och felsöker tankluckans lås på Volvo V70, S60, S80, XC70 samt XC90 med flera.

Det finns också en kompletterande guide som visar i bild + text var säkringarna är placerade samt dem aktuella reläer man kan kontrollera. Denna guide hittar du här https://www.volvosweden.se/forum/viewthread.php?thread_id=1499. Vill du kommentera eller komplettera denna guide får du gärna skriva det nedan i kommentarsfälten. Lycka till.