Hur du byter låshaken till armstödsfacket Volvo 7/900
Publicerat av Sladdaren den Januari 24 2017 12:45:38
Har lagt upp en liten lättare guide hur du byter ut låshaken till armbågsstödsfacketVolvo 700 och 900 serien. Denna lättare och lite mer avancerade guider hittar du i Volvoswedens guide och manual bibliotek. Vi har guider och manualer till alla årsmodeller av Volvo. Varm välkommen att ta reda på hur du lagar och fixar din Volvo på Volvoswedens Volvoforum. Guiden hur du byter låshake till armbågsstödsfacket hittar på denna länk. http://volvosweden.se/articles.php?article_id=220 Har din låshake till armbågsfacket gått sönder på Volvo 740 och Volvo 940. Här kommer en guide som visar med bilder och text hur du lätt byter detta. För att se denna guide klickar du på LÄS MER här nedan.
Utökad nyhet
Steg 1. För att komma åt skruven som håller låshaken måste du montera bort askkoppen samt luckan till säkringarna. Skruva sedan bort dem 2 skruvarna som håller panelen med stolsvärmeknapparna. Du kan behöva dra några hack i handbromsen för att komma åt att lossa kontakterna till stolsvärmerknapparna.På den här bilden har jag skruvat bort dem 2 skruvarna som håller mittenkonsol panelen. Man ser att stolsvärmarknapp belysningen har lossats från undersidan.Steg2.När du fått bort panelen under handbromshandtaget så ser du låshakens skruv underifrån.

Steg3. Skruva av den trasiga låshaken och skruva dit den nya.Nu fungerar det att åter haka fast armbågsstödsfacks luckan.