Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Fick en konstig parkerings bot idag Rätt eller Fel ?

Skapat av Sladdaren den 01-03-2023 22:41
#1

Så här ser parkerings skylten ut på den gata jag parkerade på och som jag fick 450 kronor i böter idag. Det är en helt vanlig tisdag idag och enligt min bedömning och förståelse av denna parkerings skylt har jag rätt att parkera med parkeringsskiva i 4 timmar mellan klockan 7-22.

i.postimg.cc/YSNkybGL/Flisavagen-10-parkering-parkeringsbot-vasteras.jpg

Denna skylt finns i Västerås på en gata som kallas flisavägen 2-10 eller som gatan också kallas förr 6e Bjurhovdagången, Stenåldersgatan så finns det vid vägkanten ett 10 tal parkeringar. Min ankomst var klockan 11.00 vilket jag också ställde in på parkeringsskivan. När jag kom ut till bilen efter att ha varit parkerad endast 1½ timme så finns denna bot klistrad på torkarbladen. Notera att min parkeringsskiva är inställd på klockan 11.00 klart och tydligt.

i.postimg.cc/XYS9fYwN/Konstig-Parkeringsbot-bild-bil.jpg

Vi ska titta lite närmare vad det står på denna parkeringsbot. Jag suddar ut OCR och ärendenummer mm. Nu råkade jag sudda ut datumet vilket jag inte behövde egentligen men det är samma datum på FRÅN och TILL klockan 12.05 till 12.17 som ni ser. Jag har endast stått parkerad 1 timme och 30 minuter när jag kommer ut och hittar denna bot.

Vid närmare läsning av denna bot så står det att jag inte har ställt in tiden på parkeringsskivan och samt att parkeringsskivan inte är synlig. Wow

Tittar vi lite längre ner på boten så kommer det en kompletterande anteckning där det står att jag angett min ankomsttid klockan 11 på parkeringsskivan. unsure. Jag blir rätt snurrig här. Det står först att parkeringsvakten eller lapplisan inte sett min parkeringsskiva. Sen står det att jag angivit tiden klockan 11 på parkeringsskivan.

i.postimg.cc/CxbM8FNg/Konstig-Parkeringsbot-Flisavagen-bjurhovda-vasteras.jpg

Vi tittar på denna bot ännu lite närmare. Och kan börja fundera på vilka drogpåverkade eller alkoholpåverkade parkeringsvakter dem anställer i Västerås Stad Confused

i.postimg.cc/7YStDQ4K/Konstig-Parkeringsbot.jpg
i.postimg.cc/hjpgCPy7/Konstig-Parkeringsbot2.jpg

Sedan har lapplisan angivit nått med i och urlastning vilket inte alls nämns eller finns på den parkeringsskylt som jag ser enligt första bilden, det finns heller inte några kompletterande angivelser under eller på sidan om den parkeringsskylt.

Hur tyder ni parkeringsskylten och parkeringsbötern ?

Redigerat av Sladdaren den 28-02-2023 23:14

Skapat av Sladdaren den 18-06-2023 10:09
#2

Idag fick jag hem detta meddelande från Polisen Smile

i.postimg.cc/tCVSr5wW/Parleringsbot-undanr-jd.jpg

Det står att eftersom jag har bestridit denna parkerings bot så har polisen gått igenom mitt ärende om det funnits stöd för denna parkerings anmärkning. Polisen meddelar beslutet att undanröja (ta bort) denna parkeringsbot. Vid kontroll så konstaterades det att parkeringsboten blivit felaktig utfärdad utifrån dem regler som finns vid parkeringsplatsen.

Så då får jag en återbetalning av bötes notan. Men en del följd frågor kvarstår naturligtvis.
1. Hur kan parkeringsvakten har uppfattat reglerna på parkeringsplatsen?, för mig står det solklart vilka regler som gäller enligt skylten.
2. Har dem uppfört nån bonus på parkeringsvakternas löner om dem lyckas vinna nån bötes-tävling, eller vad är det frågan om ?.
3. Vilka anställningskrav gäller för att få jobbet som parkeringsvakt i Västerås kommun ?.
4. Visst en parkeringsvakt kan ha en dålig dag, det kan jag absolut köpa. Men denna parkerings skylt är alltför tydlig för att kunna missförstås och att skylla på en dålig dag i detta ärende är en alltför dålig ursäkt.