Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Farsans Ford Fiesta 2006 - Såld

Skapat av Sladdaren den 05-09-2023 20:34
#7

Hade hoppats denna skulle gå igenom så jag kan bli av med den sad2. Men idag på bilprovningen såg det ut så här. 2 Fel som måste åtgärdas.

*Tydligen är inte vevhusventilationen komplett monterad Thumpsdown. Blir att riva vevhusventilationen och se vad som är löst.
*Rost på FORD är inte ovanligt. Ett bromsrör på högra sidan måste åtgärdas.

i.postimg.cc/YqNtkjcK/Besiktnings-protokoll-Ford-Fiesta-mk5-2006.jpg

Blir att försöka ordna det rostiga bromsröret på den högra sidan först. Upp med bilf-n på pallbockar sad2. Ja man kanske inte är så på humör när man måste skruva på Ford. Inspirationen med Ford är inte på topp.

i.postimg.cc/FFy193BG/Ford-fiesta-bromsror-fix-1.jpg

Jo nära bakhjulet på högra sidan, fann jag detta. Visst det stämmer att röret är lite rostigt.

i.postimg.cc/HsTnjjGm/Ford-fiesta-bromsror-fix-3.jpg

Nu kommer ett kanon tips till er som ska byta en bit bromsrör och inte vill lufta bromsarna efteråt. Eftersom Forden har trumbromsar bak som inte är lossade sedan stenåldern så har jag ingen lust att stå en hel dag att BANKA, BANKA, BANKA lös dem. Så jag vill kunna byta den här biten bromsrör utan att behöva lufta den högra sidan bak.

TIPS: Byta bromsrör utan att behöva lufta bromsarna.

Med bilen avstängd pumpar du på bromsen 2 till 3 gånger tills bromspedalen blir helt stum. Håll och tryck ner bromspedalen så långt ner som möjligt medans du byter det rostiga bromsröret. Jag tog hjälp av ett järnrör som jag satt mellan stolen och bromspedalen. När du nu håller bromspedalen nere under hela arbetet så kommer det inte rinna ut någon bromsvätska när du skär av det rostiga bromsröret. thumpsup. Du behöver alltså inte känna dig stressad att hålla koll på bromsvätskenivån eftersom det inte rinner ut någon vätska.

i.postimg.cc/wjT14MF2/Ford-fiesta-bromsror-fix-2.jpg

Var iväg nu och köpte denna skarvnippel på Biltema. Dem här skarvnipplarna fungerar riktigt fint men du måste vara noga när du skarvar detta på bromsrören.

i.postimg.cc/3wj5fkHR/Skarvnippel-broms-biltema.jpg

Så här ser skarvnipplarna ut. Dessa får inte dras åt mer än 12 Nm. Bromsröret som nippeln ska sitta på måste vara så rakt som det är möjligt. Dem är ganska känsliga mot detta och fuskar man med nått av detta så blir det läckage.

i.postimg.cc/8cQFZbnf/Ford-fiesta-bromsror-fix-5.jpg

Fram med det nya bromsröret i koppar och sätta igång.

i.postimg.cc/g0xnd7C6/Ford-fiesta-bromsror-fix-4.jpg

Börjar med att göra en sida på det nya bromsröret.

i.postimg.cc/mksDYgtQ/Ford-fiesta-bromsror-fix-6.jpg

Du måste ha 11 mm nyckel samt en 10 mm nyckel för att dra åt skarvnippeln. Varning: Dra inte för hårt, kom ihåg att dra åt endast 12 NM.

i.postimg.cc/x83dtVzB/Ford-fiesta-bromsror-fix-7.jpg

Nu ska vi kapa det rostiga röret.

i.postimg.cc/Nfxyxm8L/Ford-fiesta-bromsror-fix-8.jpg

Detta blev kanon bra. Inget läckaget alls. En liten längd justering kunde man gjort Confused. Men nu är bromsröret helt och inte en rostfläck ( åtminstonde inte på nått bromsrör ).

i.postimg.cc/tThR4G27/Ford-fiesta-bromsror-fix-9.jpg

Redigerat av Sladdaren den 25-08-2023 19:17