Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Bromspedalen sjunker i botten - Volvo V70 2005 - 2,5T AWD - Löst

Skapat av Sladdaren den 07-09-2021 11:55
#7

Albireo skrev:

Är det komplicerat att byta huvudbromscylindern?
Rören är enkla att lossa, men hur mycket sitter inne i broms servot? Måste även det tas lös? (lite knepigare)
Att byta packningssats verkar kosta 31kr - huvudbromscylindern verkar vara betydligt dyrare... Broms servot och ABSen är också dyra
Har fortfarande inte lyckats analysera vad som kan ha gått sönder ABS / Huvudbromscylindern / Bromsservot. (Vid körning känns inget problem alls)
Har kört en del men inte kunnat notera att bromsvätskan sjunker. (Funderar om jag ska försöka besikta igen utan att göra något mer åt bromsen... Nu syns ingen bromsvätska allafall)

Hittade en video guide som visar hur du byter huvudbromscylinder. ( Inte den bästa videoguiden. Har inte tittat på hela själv thinking) Dem använder en Volvo S60 mellan 2001 till 2009. Men är den enda guiden jag kan hitta på detta arbete. Det är klart du måste göra något åt bromsarna. Det är det viktigaste på en bil att alltid försöka att ha bromsar i topp skick. japp

Om du öppnar locket på bromsvätske behållaren och sen pumpar tryck med bromspedalen några gånger. Ser du några bubblor i vätskan i behållaren ?. Du kan behöva en kompis för att hjälpa dig här och pumpa tryck eller kontrollera bubblor.

YouTube video