Ämne: Volvosweden Volvoforum :: 850 2,5 L -97 Alla nycklar borta, motorstart innan "donation" men Imobilizer spärrar först

Skapat av henrikL den 07-04-2021 19:40
#4

Toppen och tack Mr:Sladdare

Jo ja begrip att de är lite åt svart bälte i knäcka elsystem som erfodras att by-passa Imobilizern, de är 2 st anslutningar från Imob som jag uppfattar pratar med ECM-bränsle som sköter go-nogo i maskinrummet. jag har provat mäta med en Fluke (högohmig) spänning över nr. 2, 4, (+12v) men den drar inte en fjuttig provlampa på 2 watt. De där med att tjonga in en en "grej" i OBD vore toppen som toppen och kunna fixa imob om den nu har en E-prom krets. Råkar Sladdaren himself veta var denna pryttel finns??

Jag ska kolla nån dag med mina avioniker (elnisse på flygmaskiner i Flygvapnet) i hangaren om jag kan låna ett occiloskåp el nått å pröva mäta lite, Problemet är att jag bara får ett resultat som visar spärrat läge, för att knäcka mätningen måst man haft ett full fungerande system med nyckel i antennringen för att få de rätta siffrorna i drift fungerande läge-PUST detta måste kunna lösas.

Hoppas ngn människa har dunderreceptet