Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Vad är det för fel på "wilma "? snälla hjälp

Skapat av Lifewithvolvo den 25-05-2020 10:02
#1

Hej

Jag är en tjej som har en volvo v40 -98 vid namn " wilma ". Jag har ett problem med bilen jag inte får ordning på men kanske ni duktiga killar och tjejer här inne kan slå era kloka huvuden ihop så kanske det går att få fram någon slags förklaring så jag får ordning på bilen . Jag ska försöka förklara så noga jag kan och jag ska också säga direkt att jag vet att det bästa vore att lämna in på volvo verkstad och göra felsökning.. Tyvärr tillåter inte min ekonomi detta nu ..

så till problemet och det är många svängar så häng med nu :-) .
sommaren 2018 böts bensinpumpen och efter det gick bilen bra tills en dag när det stod att det var ca 20 mil kvar i tanken men det verkar vara soppatorsk för bilen startade inte förs jag hällde på några liter.
flera månader gick och allt funkade bra tills det började krångla igen och det visade sig att bensinpumpen gått sönder IGEN . så sommaren 2019 böts pumpen. köpte inte pumpen från samma ställe som sist.
sen har den gått bra och den har startat så fint, dock har det då och då kommit puffar då det luktar starkt med bensin i bilen. detta kommer och går, några dagar luktar ingenting för att sedan dofta starkt igen.

Hade en kille som kikade till varför det lukta bensin och då böts någon klämma,men slangarna va hela och så.
Men för någon vecka sen så lag bilen av mitt i rusning trafik och jag märkte då att om jag vilade bilen någon minut så ville den starta så jag kunde åka några meter sen lag den av igen ,tog mig hem iaf. Jag fick för mig att den lag av då den va varm.
Lät bilen vila några dagar och testa sen att åka en sväng, men nu blev det värre för nu ville den inte ens starta :-( så jag fick bogsera hem den. fick sätta batteriet på laddning.
jag tog reservdunken och skulle fylla på bensin men efter ca 2 liter rann det ut soppa under bilen ,men det verkar inte komma från tanken ( men kan ha fel ) . fick höra från min ngt bilkunniga granne att det kan komma massa skit i bränslefiltret så igår söndag så böts denna , men det går fortfarande inte att starta bilen. det verkar som att soppan inte når fram . enligt tankmätaren ska det vara 28 mils åkning kvar men jag vet att man inte ska lita 100 på mätaren, dock så skalpar det i tanken när jag skakar på bilen så lite soppa är kvar.

Så skumt detta. min bror som böt filtret såg att det satt en grej nära filtret som en liten behållare eller hur jag ska förklara. som vi försökt söka vad det är men det va inte lätt att hitta info men det KAN vara tryck regulator. ska den isf också bytas tro ? och vad gör den ?

Men jag känner att det måste ju vara något knas som gör att bensinpumpen går hela tiden. Har varit jättenoga med att alltid ha mkt bensin i tanken .

Är så beroende av bilen så nu vill jag ha igång den. snälla hjälp
mycket tacksam för hjälp

Skapat av Sladdaren den 27-05-2020 13:25
#2

Hej Lifewithvolvo Greetings

Ja det stämmer att mycket smuts i bränslefiltret kan göra så att inte tillräckligt med bränsle kommer fram. Vet inte riktigt varifrån bensinen kan rinna ut om det inte är hål i tanken eller nån bränsleslang som läcker. Det man kan göra är att kontrollera så bensin kommer ända fram till tändstiften. Bara att skruva ur ett tändstift och se om dem är blöta. Medans du ändå håller på med att lossa tändstift så kontrollera att du får gnista på dem också japp. Annat alternativ är att man får undersöka så att bensinen kommer fram till bränsleslangen.

Tror att V40 har en testventil för att snabbkolla bränsletrycket ( inte 100 % säker på att dessa modeller har det, kanske nån annan här på forumet kan svara på detta ) Confused. När du säger att du får en stark lukt av bensin ibland när du kör eller när bilen stannat är kanske för att tändstiften inte hinner göra gnista på bränslet och då surar bilen ( brukar man kalla det för ). Tändstiften blir för blöta för att stiften ska kunna ge gnista.