Byta ut original bilstereon i Volvo V70 S80 S60
Publicerat av Sladdaren den September 11 2020 20:07:47
Nu äntligen finns en ny video guide på Volvoswedens Youtube kanal. Den här gången visar vi hur du byter ut din gamla originalstereo på tidiga modeller av Volvo S80 V70 och S60. I videon monterar vi istället en enkeldin stereo så vi behöver en monteringsram och kabeladaptrar för att göra det lättare. Innan du börjar så är det VIKTIGT att du kopplar ur minuskabeln från bilbatteriet. Om inte så är chansen stor att du får en felkod på SRS-Airbag i instrument displayen. Du kan läsa mer om denna video om du klickar på LÄS MER här under.
Ja varmt välkomna att se denna video guide på länken nedan.
Hur man byter ut originalstereon på Volvo S80, S60 och V70
Utökad nyhet
I den här videon ska vi byta ut originalstereon på en Volvo S80 årsmodell 01. Den gamla original stereon som heter HU-601 har inte möjlighet att ansluta USB eller bluetooth funktion, så därför installerar vi en enkel DIN stereo med dessa möjligheter.
Samtidigt så har vi införskaffat en monteringsram för enkeldin till Volvo S80 och kabeladapter som gör om original kontakterna till ISO. Det finns ett kit att köpa med artikelnummer SETS80PKT1

Då får du med monteringsram och kabeladaptrar. Var noga med att köpa detta kit till din årsmodell. I den här videon använder vi kitet för den tidiga årsmodellen av Volvo S80 (1998-2006).
Den här guiden kan du även använda till tidiga årsmodeller av Volvo V70, S60 och S80.

Innan du börjar är det Viktigt att du börjar koppla ur batteriet samt kontrollera så du har radiokoden till din gamla stereo om du skulle vilja använda den i framtiden.
Till denna radio HU-601 finns ingen radiokod så vi kan lugnt ta ur minuskabeln från bilbatteriet.

Vad händer om du skulle glömma att koppla ur batteriet visar jag i slutet av videon!. En felkod som står SRS-AIRBAG SERV. omgående visas i instrument displayen. Denna kod är svår att släcka med en enkel felkodsavläsare. Att ha i tanken är att denna felkod dök upp för mig trots att batteriet var urkopplat (vilket inte är alltför ovanligt ). Men i vanliga fall ska den inte dyka upp om du kopplar från batteriet först.
Mer info om denna felkod kan du hitta på denna länk
http://volvosweden.se/forum/viewthread.php?thread_id=1260

Hoppas ni gillar videon och trycker en tumme upp :)
Glöm inte att prenumerera på kanalen om ni ännu inte gör det. :)

Fler guider och manualer till Volvo hittar ni på forumet.
http://volvosweden.se

Du kan även följa oss på Facebook.
https://www.facebook.com/Volvosweden.se/

Här hittar ni videoguiden
Byte av originalstereo Volvo S80 S60 V70