Ämne: Volvosweden Volvoforum :: 240 GL 1990 Instrumentpanelen funkar växelvis.

Skapat av olden den 03-09-2018 22:25
#13

olden skrev:

olden skrev:

Sladdaren skrev:

Ett nytt relä är ganska lätt att skaffa vid nästa skrotvända. Det kan inte vara nått med tändningslåset thinking. Bara en gissning. Mitt egna tändningslås på min är lite konstigt ibland. Men i ett läge på 2an så funkar inga lampor, blinkers m.m. Vrider jag nyckeln bara nån millimeter tillbaka så går alla lampor igång igen.


Go kväll,
Tack för svar! Idag så var det samma sak på morgonen, men öppnade huven och lät solen steka på några timmar....Ta daaa! Funkar igen Smile

Jag tänkte väl helt sonika riva ur relät och låta det vara så. I o m att jag ändå moddat solenoiden tänker jag. Men det kanske är dumt att lämna ett tomrum?

Tändningslåset, ja iof, men borde inte det dyka upp även vid torrt väder? Mera att det är glapp i kontakten.

Sprutade i lite kontaktspray och gjorde ren jordpunkterna enlig video här. Sla bli intressant att se hur det blir imorrn nu.


//OldenSamma visa i morse. Men det måste nästan sitta under huvemntönker jag. Ska kolla om det finns förr jordpunkter att gå på.

//Olden


Vet inte om någon följer min monolog här, men det var nog inte så dum ide med tändningslåset ändå.
Idag när hag vred om till läge 2 så lyste allt som vanligt. Jag testade att vrida ytterst lite tillbaka, och då hamnade jag i något mellanläge där endast od pilen tändes. Så det ser m a o likadant ut som det gör när det inte tänds på morgonen.

Kanske ska försöka kolla tändningslåset om det kan vara något som sitter lite löst eller kryper.

//Olden