Ämne: Volvosweden Volvoforum :: 240 GL 1990 Instrumentpanelen funkar växelvis.

Skapat av olden den 15-09-2017 14:54
#3

Sladdaren skrev:

Hej Olden

Välkommen till Volvosweden. Fin Volvo du verkar äga japp. Vid dessa miltal så brukar det vara såna här smågrejer som spökar. Jag tycker också att det lutar åt att det skulle vara fukt relaterat detta. Du skulle kunna plocka ur instrumentpanelen och rengöra dem kontakter som går in i panelen. Använd gärna nån slags oxidspray eller elektronikspray.
Det kan även vara själva kugghjulet som sitter i hastighetsmätaren som börjar ge upp. Dessa kugghjul brukar torka så pass att dem helt smulas sönder. Kan även vara brända kondensatorer på själva kortet. Men jag skulle nog börja med att försöka rengöra kontakterna och se om det blir nån förbättring. japp

Lägger upp 2 videos du kan ha hjälp av thumpsup. Dessa visar hur du monterar bort instrumentpanelen samt byter det där kugghjulet.
http://www.volvosweden.se/infusions/f...deo_id=852
Denna video nedan är lite onödigt lång och tråkig men visar dem här brända kondensatorerna som sitter på kortet till hastighetsmätare.
http://www.volvosweden.se/infusions/f...deo_id=853


Hello,

Stort tack för infon! Jo mycket riktigt så tänds allt som det ska nu på eftermiddagen när bilen är varm och alla mätare rör på sig och visar rätt.

Jag ska börja med kontakterna där, i o m att alltihop verkar påverkas så känns det som något övergripande fel.
Noterade även i morse att od pilen och batterilampan blinkade unisont samtidigt som hastighetsmätaren hoppade upp och ned från 0 till aktuell hastighet i samma takt.
När jag kopplade i od och släckte pilen så slutade även hastighetsmätarnålen att röra på sig.
Kanske trots allt är ngt med od relät som orsakar krånglet med.

Redigerat av olden den 15-09-2017 15:02