Ämne: Volvosweden Volvoforum :: 240 GL 1990 Instrumentpanelen funkar växelvis.

Skapat av olden den 15-09-2017 07:06
#1

Hej,

Nybliven ägare till en 240 GL automat. En pärla med minimalt med rost och helt original, slaviskt Servad av samma ägare på inköpsställe från start och var 1500e mil fram till nuvarande 31 500. Det jag missade i mina efterforskningar var att den knappt körts dom senaste 4-5åren, så det har blivit byta av batteri, generatorremmar och lite annant

Åker på motorvägen och od hoppar plötsligt ur och pilen tänds, forskar lite här på forumet och kommer fram till troligt solenoidproblem (kan slå av och på lampan samt hör relät).
Så långt är jag med och tror jag kan reda ut det hela, men nu har något annat hänt.

Hastighetsmätare, trip och temp funkar plötsligt inte, batterilampan och pilen för od tändes när jag körde, sedan slocknade batterlilampan vid av/påstängning.
Men sedan dag 2 så funkar det igen och även Bränslemätaren som varit livlös hoppar igång och visar korrekt. Day 3 är jag tillbaka på samma igen, d v s allt utom klockan är dött.

Det jag kunnat se är att när allt är dött, så lyser INGA kontrollampor när jag vrider på tändningen samt att bilen startar med att pilen lyser (od ur).
När den är ok, så lyser ALLA kontrollampor samt att den startar med od i (pilen lyser inte, men problemet med att växla upp till 4an kvarstår).

Är det någon här som har lite input på vad det kan vara? Finns det någon "huvudkabel" till hela instrumentpanelen eller liknande.
Det är dött på morgonen, för att sedan funka vs start några timmar in på dagen (antar att det är fukt/kylrelaterat.)

Tacksam för alla hjälp! // Johan W