Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Nya videoguider på Swedens youtube kanal

Skapat av Sladdaren den 21-08-2018 17:28
#32

I den här videon visar vi hur du byter bromsbelägg fram på din Volvo. Vi använder och visar hur du gör på en Volvo 740 årsmodell 90 i denna video. Denna guide går att använda även på Volvo 240 och 940.
Vi ska snart besöka bilprovningen med denna 740 och någonting ligger och skrapar medans man kör. En gissning är att smuts eller grus kan ha hamnat mellan bromsbeläggen. Det var ett tag sen jag bytte bromsbeläggen fram på denna bil så det var på tiden att göra det.

Vi passar även på att göra rent glidytor och glid pinnar. För att få plats med dem nya bromsbeläggen behöver vi ha lite mer plats och därför måste vi pressa tillbaka bromskolvarna något. Innan man pressar tillbaka bromskolvar så försöker man göra rent så mycket som möjligt före så man inte får in smuts bakom och under kolvarnas dammskydd.

För att motverka att rost lägger sig på glidytor igen använder vi koppar pasta på dessa ställen. Glid pinnarna får ny smörjning av silikonfett. När vi ändå håller på att byta bromsbelägg så ser vi över bromsslangarna och gör dessa som nya igen. Vi råkar även på ett problem med den nedre glid pinnen som rostat fast. Denna får vi dock rörelse på igen.

Gilla gärna guiden och videon och klicka tummen upp, då blir vi glada. Glöm heller inte att börja prenumerera på kanalen om du ännu inte gör det. Fler videos dyker snart upp.

YouTube video