Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Klanterier skador och olyckor när vi lagar bilar

Skapat av Sladdaren den 16-12-2015 09:43
#1

Alla gör vi nog misstag och är lite klantiga ibland. Vi gör illa oss själva, kanske andra och ibland kan den riktiga olyckan vara framme!. Man lär sig av sina misstag brukar man säga och oftast stämmer det. På Volvosweden lär vi oss oftast att laga bilen men i den här tråden tänkte jag vi skulle lära oss av varandras och andras klanteri, skador och olyckor. Så har du varit klantig och gjort dig själv illa eller nån annan?, kanske skadat bilen du skulle laga? Har du varit med om nån allvarlig olycka när du lagat bilen ?. Berätta och dela med dig av dina erfarenheter så kanske nästa gång vi är ute och lagar bilen tänker lite extra på att vara försiktiga och kanske undvika att råka ut för nått tråkigt.

Jag själv har varit med om ett par grejer jag gärna delar med mig av. Börjar att skriva en i taget får vi se om fler vill dela med sig av nån händelsethumpsup. Detta är väll ingen bild tråd direkt men har du bilder på skadan eller klanteriet, olyckan så får du gärna posta denna men annars en kort eller lång beskrivelse om vad du varit med om är målet med tråden japp.

Sladdarens 1:a klanteri
Börjar väll berätta om när jag skulle byta gasfjädrar på min silvriga Volvo 740 GL. Bakluckan på denna ville inte riktigt stanna uppe när man skulle lasta i grejer så hade köpt 2 sprillans nya gasfjädrar jag skulle byta ut. Att byta gasfjädrar är en lätt match tänker man och högst 15 minuter lär ett byte ta.
Så öppnade bakluckan på Volvon och hoppade in och satte mig tillrätta. Luckan höll sig uppe så jag satte igång att få bort låsclipset till gasfjädern på den ena sidan.
PAANNNG ..När låsclipset lossnade slog luckan ner i skallen på mig så jag såg verkligen fåglarna kvittra runt huvudet. stupid. Inte nog med det, luckan hade klämt mitt finger ganska rejält så blodet rann ner för hela armen. När jag efter ett tag fick lite stopp på detta och lindade om fingret samt bestämde att det inte skulle behövas sjukhus besök så började man tänka till lite efteråt.
Hade inte mitt huvud varit i vägen för luckan så hade jag nog inte haft nått finger kvar att linda om. thumpsup. Så tur i oturen kan man säga. Efter detta så stödjer jag alltid upp bakluckan med en pinne innan jag byter gasfjädrar.Grin

Redigerat av Sladdaren den 16-12-2015 14:23