Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Volvo 944 vitrycker

Skapat av VOlVO944 den 25-01-2021 12:32
#1

Tjena tjena! Jag har en Volvo 944 från 96 med en b230fk under huven som rullat strax över 20***. Bilen vit rycker kraftigt på tomgång av någon anledning. Den drar inge vatten och det försvinner minimalt med olja(har lite läckage så kan vara därför, har fyllt på ca 2-3l på ett halvår). Den blandar inte olja och vatten. Problemet blev bättre när jag bytte lamdasonden men det kvarstår ännu. Den vev husar lite så funderar om det skulle kunna vara vevhusventilationen? Den rycker mer ibland och knappt något i bland. Rycker ENDAST på tomgång och aldrig annars. Rycker endast när den kommer upp i temp. Kollade turbon och den glappade inget och laddar fortfarande lika bra. Köpte bilen med detta problem så vet ej hur det uppstod. Motorn är lite trimmad med uppställt ladd tryck, 3 tums avgasrör och sen turbo pluspaketet med chipp. Tacksam för svar mvh

Skapat av Sladdaren den 25-01-2021 13:12
#2

Välkommen Greetings

Jag vill inte ge dig några dåliga besked om din Volvo unsure. Men att den vit ryker även när motorn blivit varm brukar tyda på sprucken topplock packning, sprickor i topplocket eller motorblocket.
Har många erfarenheter själv av topplocksproblem.

*Bolmar vitrök
*Röken luktar knepigt
*Konstig tomgång
*Vatten har blandats med olja ( kolla under oljelocket, brukar se ut som chocklad )
*Bubblar i expansionskärlet

Kan ibland behövas kompressionsprov att misstänka topplocks problemunsure

Skapat av VOlVO944 den 25-01-2021 13:15
#3

Misstänkte också detta. Men den blandar inte vatten, oljan är skit fin. Den dra även inge vatten så verkar inte vara det. När man lyfter på locket är oljan brun/svart som olja är

Skapat av Sladdaren den 25-01-2021 15:08
#4

VOlVO944 skrev:

Misstänkte också detta. Men den blandar inte vatten, oljan är skit fin. Den dra även inge vatten så verkar inte vara det. När man lyfter på locket är oljan brun/svart som olja är

Känns den konstig på tomgång eller är ryckig när du kör ?. Bara en tanke om det är mycket fukt eller vatten i bensintankenthinking.

Skapat av VOlVO944 den 25-01-2021 15:21
#5

Inte det minsta. Den har jämn och fin tomgång och spinner som en katt. Den spottar och går lite ojämnt när man har under halv tank och svänger skarpt däremot. Men jag misstänker att den inte får sopa då och därför går konstigt. Den har varit så sen jag fick soppatorsk för några månader sen. Men tankar man så försvinner det direkt.

Skapat av Sladdaren den 25-01-2021 15:35
#6

Du kanske får göra rent vevhusventilationen. Men ett komp prov går snabbt att göra om du har en sån och kan dessutom utesluta många saker. Tror vi har nån guide på forumet som visar hur du rengör vevhusventilationen. Kolla lite här inne så hittar du denna guide säkert http://www.volvosweden.se/articles.phpticles.php.
Att röken är vit kan bero på mycket kondens också åtminstone denna årstid. Fyll gärna på i tråden om det dyker upp nått mer som kan peka mot felet thumpsup.

Skapat av VOlVO944 den 14-02-2021 17:03
#7

Har inte luskat något mer med motorn ännu. Tänkte däremot om någon annan har samma problem som jag och följer denna tråd. Hittade en video på youtube jag länkar nedan för att rengöra vevhusventilationen. Jag kommer nog personligen att byta den dock.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=q3-qgMibRfo