Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Airbag V70n -04

Skapat av Puttz den 14-01-2019 19:25
#1

Skulle backa ut från min P-plats och det knastrade till och airbag lampan tändes ! Signalhorn och farthållare slutade att fungera
, Nu har jag bytt kontaktringen och fatt signalhornet och fart hållare att fungera . Men den visar felkoder på airbagen (0014 Krockkudde förare steg 1, för hög resistans -permanent och 001c Krockkudde förare steg 2, för hög resistans - permanent )

Så nu till frågan , vad är det för fel och vad betyder steg 1 och 2 ? Vad behöver man byta för att släcka dom ?
Har provat att släcka med en riktig dator och program men dom återkommer direkt efter ca: 5 sek.
Tack på förhand Med vänlig hälsning. Putte

Skapat av Sladdaren den 15-01-2019 12:28
#2

Hej Välkommen till forumet Greetings

Forskade på denna feltråd på bland annat en del utländska sidor. Många som har problem med att märkes verkstan har till och med problem att fixa detta fel. Felkoden verkar återkommande. Lösningen har för vissa varit att 0 ställa batteriet, koppla ur batteriet i 20 minuter.
Men för dem allra flesta har själva kontakt hjulet för airbagen i ratten behövas bytas ut. Undrar om det är detta hjul eller ring du har bytt ut thinking. Sen för att 0a felkoden så fungerar det visst inte med vilket diagnos verktyg som helst. Volvos verkstäder lär ha dessa i utrustningen som släcker dessa.
Vilket märke av diagnos verktyg som lyckas släcka dessa törs jag inte gissa.

Skapat av Puttz den 15-01-2019 19:06
#3

Jag byte ringen och va hos en Autoexpert verkstad och dom lyckades inte släcka lampan !? Var och besiktigade med lampan tänd och fick en 2;a på lampan men deras utrustning fick inget felmeddelande ! får väl boka tid hos en Volvo verkstad och se vad dom säger .
Tack för försöket att leta felet !
Med vänlig hälsning.Putte